Skoro každý už slyšel o sušených Goji, které k nám přišly až z dalekého Japonska. Jedná se o super potravinu poslední dekády, která zavítala na stůl snad každé třetí domácnosti. Ze všech stran jste mohli slyšet o jejích benefitech a výhodách, zdraví prospěšným látkám a skvělým vlastnostem.

rostlina Goji s okvětními lístky v rašení

Už ale nikdo nemluvil o tom, že každý čtvrtý Goji nemůže jíst dlouhodobě. Ano, je to dobrá potravina, zdraví nezávadná, pakliže výrobce či dovozce dodrží správný postup. Ovšem ne všichni lidé na to mají žaludek. Některým se začne dělat špatně po větším množství. Ovšem tak je to ale se vším – lidé zaslechnou skvělou zprávu o nové potravině nebo novém výrobku a hned to do sebe začnou ládovat po kilech, ovšem u takto koncentrovaných zdrojů vitamínů a dalších složek je třeba mít se trochu na pozoru.

Pakliže jste vášnivý jedlík Goji, tak vám tato červená „semínka“ moc problému nedělají. Pakliže ale pociťujete nevolnost po snězení byť jen hrsti, tak je třeba s dávkováním trochu zpomalit. Určitě goji nevynechejte úplně! Například do jogurtů, vloček a dalších kaší je goji skvělý doplněk, stejně jako do dalších deseti super receptů. Ovšem všechno odtud potud.

červené bobulky překypující jednu fotku

Pakliže hledáte něco, čím byste vylepšili váš ranní jogurt nebo vaše ranní vločky, tak můžeme tuto potravinu jenom doporučit. Má sladkou, mírně nakyslou chuť a pěkně doplní kaši s oříšky a nějakým ovocem, něčím hodně sladkým jako je mango nebo třeba i šťavnaté jablko. Taková jednoduchá věc, mimochodem, jako je ovesná kaše se semínky, ovocem a touto super potravinou, je naprosto skvělý start pro každý den, který vám dodá potřebné bílkoviny, sacharidy, ale i tuky a taky vitamíny.
Pakliže tedy máte problémy se vstáváním, není nic lepšího, než vytvořit ráno něco, co vám bude chutnat. Hlavně si tam toho taky nedávejte kila, ať vám poté není špatně celý den.