Detektor pohybu – první detektory pohybu se na halogenových reflektorech začaly montovat již v 80. letech minulého století. Sériová výroba těchto zdrojů pak zaznamenala největší úspěch po sametové revoluci. Devadesátá léta byla ve znamení obrovské vlny zájmu o pohybová čidla a během deseti let se tyto halogenové reflektory octly takřka u každé novostavby, garáže, příjezdové cesty k domu, nebo k osvětlování zahradních chodníků.

reflektory

Podstatnou nevýhodou však byla větší spotřeba elektřiny, neboť halogenové žárovky musely poskytovat dostatečný výkon. Doba ovšem pokročila a dnes většinu halogenů prakticky vytlačily LED diody. Současné čipy jsou na takové úrovni, že halogenové žárovky plně zastoupí.

Osvětlení fasád – zajímavé architektonické skvosty si zaslouží zvýšenou pozornost a jejich krása vynikne nejen za denního světla, osvětlená slunečními paprsky, ale i prostřednictvím umělého nasvícení jednotlivých prvků spojených v jednotný celek. Vysoký stupeň krytí svítidel IP zajistí bezpečný provoz svítidla za jakéhokoli počasí, LED reflektorové žárovky v exteriéru spolehlivě pracují za vysokých i nízkých teplot a mohou být využity i pod vodou.
Pracovní svítidla – značnou výhodou moderní technologie LED diod je jejich extrémně dlouhá životnost. Spolehlivě pracují i desítky let, tím pádem není nutná častá údržba a výměna žárovek. Postupně nahrazují své halogenové předchůdce na staveništích, v zemědělských areálech, ale i na reklamních billboardech. Nejčastěji jde o příkony řádově 10 W – 75 W, ale zájem je i o vyšší příkony zhruba kolem 200 W.

reflektory na stadionu

Sportoviště – k osvětlování sportovních areálů, zejména stadionů, se nejčastěji využívají metalhalogenidové výbojky. Na mnoha místech se však začínají objevovat zajímavé projekty polovodičových reflektorů, jejichž výkon výbojková svítidla plně zastoupí. Ukázkovými stavbami byly sportovní areály některých olympijských disciplín na hrách v Soči, v Rio de Janeiru a v jihokorejském Pchjongčchangu.